Om oss.

Vi är ett världsledande företag inom automation, idrifttagning, elkontruktion, industriell IT, digitalisering och projektledning. Vi är specialister på snabb, modern och precis teknik. Vi tror på att vara effektiva och personliga. Vi är lätta att förstå, vi är alltid möjliga att nå – 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Vi har över 25 års erfarenhet av att skräddasy unika lösningar för företag, i vitt skilda branscher – över hela jordklotet. Just nu, någonstans i världen, produceras något från en process som vi har automatiserat, driftsatt och loggar.

Vi erbjuder:

Automation
Vi löser ditt problem snabbt. Oavsett vilken bransch. Ingen process har råd att stå still. Automation sedan 1997.

Idrifttagning
25 års erfarenhet. Idrifttagning är inte bara om att förstå teknik, utan även förstå hur ni som kund tänker.

Projektledning
Vi har erfarna projektledare som driver stora projekt för uppbyggnad av nya fabriker och produktionslinjer.

Dataanalysering
Ha koll på hela kedjan från affärssystem via process, operatör och produktion till leverans, rapporter, spårbarhet och analys.

Elprojektering
Vi designar och gör underlag för skåpsbyggnation, fabrikslayout, maskin- och processinstallation.

Industriell IT
Med förbättrade automations- och produktionslösningar så förbättrar vi inte bara produktiviteten utan även flexibilitet och kvalitét.

Vår historik

Allt startade i ett litet rum med bara ett skrivbord, en stol, en dator och mig. De första åren arbetade jag ensam. Jag bryggde mitt eget kaffe på morgonen och jobbade sedan så länge jag orkade. Ofta både dagar och nätter. Helger existerade inte. Tetra Pak var min första kund och tog all min vakna tid i anspråk.

Men snart blev uppdragen flera – och de kom från jordens alla hörn. Världen blev min arbetsplats och mitt kontor kändes plötsligt som en internationell flygplats. Världen kändes liten och inget problem för stort för mig att lösa.

Men efter ett par år kände jag att jag inte kunde fortsätta. Inte ensam. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt många timmar på dygnet för att jag ensam skulle kunna tillfredsställa alla kunder och lösa alla projekt.

Idag består Martensson Consulting av  mer än 40 medarbetare och vi har kontor både i Sverige och Serbien. Och ja – hela jordklotet är fortfarande vår arbetsplats.

Det är speciellt att arbeta med automation. Vi måste lösa kundens problem snabbt. Oavsett vilken bransch de är verksamma i. Tiden är den avgörande faktorn. Ingen process har råd att stå still. På Martensson Consulting arbetar vi snabbt och systematiskt. Vi är professionella, effektiva och alltid tillgängliga för våra kunder. Vi inleder alltid våra samarbeten med att lyssna noga. Bara genom att göra rätt analys kan vi lösa rätt problem.

Vår process bygger på fem steg, alla lätta att förstå och alla lika viktiga: Projektering, Automation, idrifttagning, övervakning/analys och självklart 24/7 support. En kund kan behöva oss i samtliga steg – en annan bara i ett steg eller två. Vi skräddarsyr vårt arbete för att passa varje kunds personlighet och unika situation.

På Martensson tror vi på att skapa personliga relationer. Vi vill skapa förtroende i vårt arbete. Både genom att alltid komma med rätt lösningar och att alltid vara tillgängliga, 24/7.

Nils Mårtensson – VD Mårtensson Consulting